Jim Croon
Technician

Na zijn opleiding MBO Electrotechniek is de 20-jarige Jim Croon begonnen als technician bij MSD in Haarlem. Daar lost hij technische problemen in het productieproces van medicijnen structureel op.

“Het grootste deel van mijn dag ben ik bezig met het analyseren van problemen en het bedenken en uitwerken van een oplossing. Je weet van te voren nooit wat de dag gaat brengen. Wanneer een machine problemen krijgt, word ik gebeld en ga ik kijken wat er aan de hand is. Als ik er niet uit kom, is er altijd iemand die mij kan helpen. Het is een interessante en complexe omgeving, veel systemen en ingewikkelde uitdagingen.”

Nooit een saai moment dus, volgens Jim. “Het werk is uitdagend en ik leer nog iedere dag. Bovendien ben ik op kosten van MSD een HBO elektrotechniek opleiding aan het volgen. Ik ben nu 20 als ik straks klaar ben met mijn HBO heb ik mijn diploma en 4 jaar werkervaring op mijn 24e.”

Het leukste van zijn baan? “Wanneer de machine dankzij mij loopt heb ik een goed gevoel en een goede dag.” Als alle machines goed lopen is Jim bezig met administratief werk of aan het bijleren via e-learning. Er is altijd wat te doen. Ook het niveau van zijn werkomgeving maakt het werk speciaal. “Je werkt met techniek die je niet elke dag ziet of tegenkomt. Het is geen standaard niveau en als je aan het sleutelen bent, moet je je koppie erbij houden.” Als laatste maar zeker niet als minst belangrijke noemt Jim zijn collega’s en de sfeer. “We werken hard maar er wordt ook veel gelachen.”

Vacature in Boxmeer

Bekijk vacature

Vacature in Haarlem

Bekijk vacature

Vacature in Oss

Bekijk vacature